Hjemmelavet mysli, luksusversion
© Thomas Dahl

Hjemmelavet mysli: Luksusversionen

Giv smag og knas til dit morgen- eller eftertræningsmåltid med en omgang hjemmeristet mysli, som smager bedre end dem, du kan købe i butikkerne!

16. august 2016 af Kasper Karmark Pedersen

Den luksuriøse mysli 

Ingredienser:

  • 100 g mandler 
  • 100 g hasselnødder 
  • 100 g tørrede æbler i tern (kan erstattes med rosiner/tørrede abrikoser) 
  • 150 g soltørrede tranebær 
  • 150 g tørrede gojibær 
  • 100 g chiafrø 
  • 150 g kokos
  • 100 g sesamfrø 
  • 3 spsk. honning 
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienserne på nær de tørrede æbler, soltørrede tranebær, tørrede gojibær og chiafrøene, og fordel dem jævnt i bunden af en bradepande. Honningen kan være svær at få fordelt, men det bliver nemmere efter de første 5 min. i ovnen.
  • Bag dem 5 min. i en forvarmet ovn ved 180 grader.
  • Vend derefter det hele rundt med en palet, så det blandes godt og bliver løsnet lidt fra bunden.
  • Gentag denne proces yderligere to gange.
  • Sænk temperaturen til 160 grader, tilsæt de soltørrede tranebær, og bag i 4 min.
  • Tag bradepanden ud af ovnen, og vend det hele godt rundt, så det løsnes fra bunden. Gør det 3-4 gange i løbet af det næste kvarter, mens det køler af.
  • Tilsæt til sidst chiafrø og de tørrede gojibær og æbler.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 12,2 g
  • Fedt: 27,7 g
  • Kulhydrat: 48,8 g
  • Kostfibre: 7,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: