Granola på budget
© Thomas Dahl

Hjemmelavet mysli på budget

Giv smag og knas til dit morgen- eller eftertræningsmåltid med en omgang hjemmelavet mysli, som smager bedre end dem, du kan købe i butikkerne!

16. august 2016 af Anders Karmark Pedersen

Den budgetvenlige mysli 

Ingredienser:

  • 150 g havregryn 
  •  200 g rosiner 
  • 100 g kokos
  • 100 g hørfrø 
  • 200 g solsikkekerner 
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 3 spsk. sirup 
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienserne på nær rosinerne, og fordel dem jævnt i bunden af en bradepande. Siruppen kan være svær at få fordelt, men det bliver nemmere efter de første 5 min. i ovnen.
  • Bag dem 5 min. i en forvarmet ovn ved 180 grader.
  • Vend derefter det hele rundt med en palet, så det blandes godt og bliver løsnet lidt fra bunden.
  • Gentag denne proces yderligere to gange.
  • Sænk temperaturen til 160 grader, tilsæt rosinerne, og bag i yderligere 3 min.
  • Tag din næsten færdige ristede mysli ud af ovnen, og vend det hele godt rundt, så det løsnes fra bunden af bradepanden. Gør det 3-4 gange i løbet af det næste kvarter, mens det køler af. På den måde undgår du, at den ristede mysli klumper sammen.

Næringsindhold pr. 100. g:

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 12,2 g
  • Fedt: 27,7 g
  • Kulhydrat: 48,8 g
  • Kostfibre: 7,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: