Den kernesunde mysli
© Thomas Dahl

Hjemmelavet mysli på den kernesunde måde

Giv smag og knas til dit morgen- eller eftertræningsmåltid med en omgang hjemmeristet mysli, som smager bedre end dem, du kan købe i butikkerne!

16. august 2016 af Anders Karmark Pedersen

Den kernesunde mysli 

Ingredienser:
  • 100 g mandler 
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 200 g solsikkekerner
  • 150 g sesamfrø 
  • 100 g græskarkerner 
  • 200 g soltørrede tranebær 
  • 50 g tørrede gojibær
  • 2 spsk. honning
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienserne på nær de soltørrede tranebær og gojibærrene, og fordel dem jævnt i bunden af en bradepande. Honningen kan være svær at få fordelt, men det bliver nemmere efter de første 5 min. i ovnen.
  • Bag dem 5 min. i en forvarmet ovn ved 170 grader.
  • Vend derefter det hele rundt med en palet, så det blandes godt og bliver løsnet lidt fra bunden.
  • Gentag denne proces yderligere to gange.
  • Sænk temperaturen til 160 grader, tilsæt de soltørrede tranebær, og bag i yderligere 5 min.
  • Tag din næsten færdige ristede mysli ud af ovnen, og vend det hele godt rundt, så det løsnes fra bunden af bradepanden. Gør det 3-4 gange i løbet af det næste kvarter, mens det køler af. På den måde undgår du, at den ristede mysli klumper sammen.
  • Tilsæt til sidst de tørrede gojibær.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 501 kcal
  • Protein: 15,1 g
  • Fedt: 33,1 g
  • Kulhydrat: 40,8 g
  • Kostfibre: 7,9 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: