Honningbagt laks

 I alt skal du helst have 350 g fisk om ugen. Heraf bør ca. 200 g være fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild.

© Thomas Dahl

Honningbagt laks med lynstuvet fennikel

Prøv den lækre opskrift med honningbagt laks med lynstuvet fennikel, granatæble og lime. Den er helt perfekt til en nem og sund aftensmad.

3. juni 2019

Honningbagt laks 

Pift din laks op med akaciehonning og lækre råvarer. Opskriften er nem at gå til og tager ikke alverdens tid at lave. 

Ingredienser (til 4. pers) 

  • 600 g laksefilet uden skind og ben 
  • 2 stk. fennikel
  • 1 løg
  • 2 dl letmælk
  • 100 g rucolasalat
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 lime
  • 1 granatæble
  • Salt og peber

Sådan gør du 

  • Snit løg og fennikel i grove halve skiver.
  • Put lidt salt og peber samt honning på laksen, og bag den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Åbn ovnen et par gange, og øs den honning, der smelter af laksen, oven på den igen.
  • Sautér løgskiverne af på en forvarmet pande i olivenolie, til de er blanke. Tilsæt fennikel, og sautér i yderligere 2 min. Tilsæt mælk, og lad det simre i 2 min. Smag til med salt og peber.
  • Pynt med granatæblekerner, skiver af lime og rucolasalat vendt med balsamico. Servér evt. med lidt couscous eller en skive groft brød.

Næringsindhold pr. person. 

Energi: 350 kcal
Protein: 31,4 g
Fedt: 19,2 g
Kulhydrat:14,3 g
Kostfibre: 2,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: