Karrysuppe med broccoli, bønner og ingefær
Ingredienser (til 4 pers.):
- 2 store løg
- 1 gulerod
- 4 fed hvidløg
- 20 g citrongræs
- 40 g ingefær
- 7 dl light kokosmælk
- ½ tsk. friskhakket chili
- 1 spsk. karry med top
- 8 dl vand
- 2 broccolihoveder
- 50 g kogte sorte bønner
- 50 g hakkede peanuts
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Snit løg, gulerod, hvidløg, citrongræs og ingefær fint, og sautér det i en meget varm gryde i 1 spsk. olivenolie, til løgene er blanke og møre. Tilsæt kokosmælk, vand, karry og friskhakket chili. Lad det simre i 30 min.
- Pluk imens broccolien i små buketter, og vend dem sammen med sorte bønner, hakkede peanuts og citronsaft.
- Blend suppen med en stavblen der, til den er dejlig cremet, og smag til med salt og peber.
- Servér suppen med broccoliblandingen som tilbehør.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 479 kcal
Protein: 20,1 g
Fedt: 30,9 g
Kulhydrat: 36,1 g
Kostfibre: 9,8 g