Karrysuppe med broccoli, bønner og ingefær
© Thomas Dahl

Karrysuppe med broccoli, bønner og ingefær

Prøv denne cremede karrysuppe, der får mundvandet til at løbe. Suppen serveres med broccolitopping, samt et stykke groft brød som tilbehør. Velbekomme.

12. marts 2019 af Anders Karmark

Karrysuppe med broccoli, bønner og ingefær 

Ingredienser (til 4 pers.):

  • 2 store løg
  • 1 gulerod
  • 4 fed hvidløg
  • 20 g citrongræs
  • 40 g ingefær
  • 7 dl light kokosmælk
  • ½ tsk. friskhakket chili
  • 1 spsk. karry med top
  • 8 dl vand
  • 2 broccolihoveder
  • 50 g kogte sorte bønner
  • 50 g hakkede peanuts
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Snit løg, gulerod, hvidløg, citrongræs og ingefær fint, og sautér det i en meget varm gryde i 1 spsk. olivenolie, til løgene er blanke og møre. Tilsæt kokosmælk, vand, karry og friskhakket chili. Lad det simre i 30 min.
  2. Pluk imens broccolien i små buketter, og vend dem sammen med sorte bønner, hakkede peanuts og citronsaft.
  3. Blend suppen med en stavblen der, til den er dejlig cremet, og smag til med salt og peber.
  4. Servér suppen med broccoliblandingen som tilbehør.

      Næringsindhold pr. person:

      Energi: 479 kcal

      Protein: 20,1 g

      Fedt: 30,9 g

      Kulhydrat: 36,1 g

      Kostfibre: 9,8 g

      Læs også

      Måske er du interesseret i ...

      Vi anbefaler

      Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: