Kødboller i timiansovs med rodfrugtmos

Kartoflerne i mosen får selskab af forskellige rodfrugter, som ud over at bidrage med farve og smag er rige på kostfibre og fattige på kalorier. 

© Thomas Dahl

Kødboller i timiansovs med rodfrugtmos

Her giver vi dig en alternativ opskrift på kødboller, som er både sund, lækker og hurtig at tilberede.

16. maj 2019 af Anders Karmark

Kødboller i timiansovs med rodfrugtmos

Ingredienser til 4 pers.
  • 400 g hakket kylling
  • 2 store løg
  • 1 æg
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. sesam
  • 100 g fintrevet jordskok
  • 4 dl sødmælk
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 200 g skrællet kartoffel
  • 200 g gulerod
  •  200 g knoldselleri
  • 200 g pastinak
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 rødt æble
  • Friskhakket persille til pynt

Sådan gør du: 

  1.  Snit det ene løg i fine tern, og rør dem sammen med kylling, æg, paprika, sesam, jordskok og lidt salt og peber til en fast, ensartet fars. Form farsen til små kødboller, og fordel dem ud i en bradepande. Bag dem i en 240 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 min. 
  2. Snit det andet løg i grove strimler, og sautér dem i 1 spsk. olivenolie på en forvarmet pande, til de bliver lysebrune og bløde. Tilsæt mælk og timian, og lad det simre i 5-6 min. Vend kyllingebollerne rundt i sovsen, og lad dem simre med i 3-4 min. Smag til med salt og peber.
  3. Skræl kartofler, gulerødder, knoldselleri og pastinak, og skær dem i grove tern. Kog dem, til de er møre, ca. 25 min. Mos dem så med 2 spsk. olivenolie og 2 dl af vandet, de er kogt i. Smag til med salt og peber.
  4. Skær æblet i tern, og drys dem over retten sammen med lidt persille.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 509 kcal
Protein: 30,9 g
Fedt: 25,7 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 9,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: