Kyllingebryst i fad med urter og rodfrugter

Alt skal blot skæres i stykker, lægges i et ovnfast fad og bages i ovnen. Det hele kan derfor forberedes fx før træning

© Thomas Dahl

Kyllingebryst i fad med urter og rodfrugter

Vi vil gerne spise både sundt og lækkert hver dag, men tiden er ofte knap. Her får du en opskrift på et supernemt og sundt hverdagsmåltid, som kan klares på 25 minutter.

15. september 2019 af Anders Karmark

Kyllingebryst i fad med urter og rodfrugter 

Ingredienser til 2 pers.: 
  • 300 g kyllingebryst 
  • 4 fed finthakkede hvidløg 
  • 75 g løg 
  • 75 g gulerødder 
  • 75 g pastinak 
  • 75 g kartofler 
  • ½ grøn peber 
  • 2 spsk. olivenolie 
  • ½ dl æbleeddike (hvidvinseddike kan også bruges) 
  • 1 spsk. frisk timian (eller tørret) 
  • 1 tsk. frisk rosmarin (eller tørret) 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær kyllingebrysterne i 3-4 stykker. Skær alle grønsagerne i grove tern eller strimler.
  2. Vend alle ingredienserne sammen, og læg dem i et ovnfast fad. De må godt ligge lidt oven på hinanden. Bag det i 15 min. i en 225 grader forvarmet ovn. 
  3. Servér evt. en simpel salat og et par skiver groft brød til.

Nærings indhold pr. person:

Energi: 386 kcal
Protein: 34,1 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 25,4 g
Kostfibre: 6,1 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: