Kyllingesalat
© Thomas Dahl

Kyllingesalat med grønne bønner

Her får du opskriften på en skøn kyllingesalat som er propspækket med friske grøntsager, toppet med croutoner og en mild dijondressing. Salaten kan fungere som et selvstændigt måltid eller suppleres med fx grillede grønsager.

7. marts 2019 af Anders Karmark

Kyllingesalat med grønne bønner og mild dijondressing

Ingredienser (4 pers.):

  • 400 g stegt kyllingefilet 
  • 150 g babyspinat 
  • 1/4 agurk 
  • 150 g friske, grønne bønner 
  • 50 g sorte, stenfri oliven 
  • 1 rød peber 
  • 2 skiver groft brød 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. sukker 
  • 2 spsk. hvidvinseddike 
  • Salt 
Dressing:
  • 2 spsk. græsk yoghurt, 2,0 % 
  • 1 spsk. mayonnaise 
  • 1 spsk. dijonsennep 
  • Lidt vand

Sådan gør du

  • Skær den kvarte agurk i små tern, og vend dem sammen med sukker og eddike. Lad det stå, indtil sukkeret er opløst, og vend løbende rundt i det. 
  • Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og lidt salt. Bag dem i ovnen i ca. 10­12 min. ved 180 grader, til de lysebrune og sprøde. 
  • Skær peberfrugten i tynde strimler, og skyl babyspinaten. 
  • Skær kyllingefileten i strimler, og vend dem sammen med de øvrige ingredienser. 
  • Lav en dressing ved at blande 2 spsk. yoghurt, 1 spsk. mayon nai se, 1 spsk. dijonsennep og lidt vand i en lille skål. Servér dressingen til sammen med en skive groft brød

Nærings indhold pr. person:

Energi: 331 kcal

Protein: 26,4 g

Fedt: 14,7 g

Kulhydrat: 25,7 g

Kostfibre: 4,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: