Okse-bowl med vilde ris, majs og kidneybønner

Salturt kan købes i velassorterede supermarkeder eller i helsebutikker. Du kan også bruge en anden krydderurt, fx kørvel.

© Thomas Dahl

Okse-bowl med vilde ris, majs og kidneybønner

Få dagens skud proteiner med denne skønne okse-bowl. Retten er den perfekte aftensmad til dig, der søger et mættende, sundt måltid mad.

8. april 2019 af Anders Karmark

Okse-bowl med vilde ris, majs og kidneybønner 

Ingredienser (til 2 pers.): 

  • 300 g okseinderlår i tynde strimler
  • 200 g kogte vilde ris
  • 100 g kogte kidneybønner
  • ½ grøn peber
  • 1 stang bladselleri
  • ½ friskhakket rød chili
  • 100 g majs
  • 50 g babyspinat
  • 50 g salturt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sød chili
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Snittet forårsløg til pynt

Sådan gør du

  1. Steg oksestrimlerne sammen med den friskhakkede chili på en meget varm forvarmet pande i 1 spsk. olivenolie. Tilføj lidt salt og peber.
  2. Vend oksestrimlerne sammen med de kogte vilde ris, spinaten og kidneybønnerne på panden, til det er lunt.
  3. Snit peberfrugten og bladsellerien i fine strimler.
  4. Anret risblandingen i bunden af din bowl, og fordel grønsagerne rundt i kanten.
  5. Hak salturten groft, og vend den sammen med 1 spsk. olivenolie, citronsaft og sød chili. Fordel dressingen ud over grønsagerne.
  6. Pynt til sidst med lidt snittet forårsløg.

Næringsindhold pr. person

Energi: 718 kcal

Protein: 49 g

Fedt: 23,7 g

Kulhydrat: 84,2 g

Kostfibre: 14 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: