Oksesuppe med kalvebryst, peberrod og forårsløg
© Thomas Dahl

Oksesuppe med kalvebryst, peberrod og forårsløg

Prøv denne proteinfyldte suppe med kalvebryst, peberrod og forårsløg. Suppen rummer den sunde kollagen, som kan styrke sårheling og forebygge slidgigt.

24. marts 2019 af Anders Karmark

Oksesuppe med kalvebryst, peberrod og forårsløg

Ingredienser (til 4 pers.):
  • 2 kg oksekraftben/suppeben med marv
  • 400 g kalvebryst
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g selleri
  • 4 laurbærblade
  • 4 kviste frisk timian
  • 4-5 sorte peberkorn
  • 50 g frisk peberrod
  • 2 forårsløg

Læs også: Hvidløg har mange fordele. Læs her, hvorfor du skal spise hvidløg. 

Sådan gør du

  1. Skær gulerødder, løg, hvidløg og selleri i grove tern. Bred kraftben og grønsager ud på en bradepande, og bag dem ved 225 grader i ovnen, til de er mørkebrune, 20-30 min.
  2. Kom det hele op i en stor gryde, og tilsæt laurbærblade, sort peber, frisk timian og kalvebryst. Fyld vand op, til det dækker alle ingredienser. Kog det hele op, og skru så ned for varmen, og lad det simre. Tilsæt løbende vand. Fjern skum og fedt med en stor ske undervejs. Efter ca. 1,5-2 timer tages kalvebrystet op og lægges til side.
  3. Efter 6-7 timer sigtes suppen, og fyldet smides ud. Kog suppen ind til ca. 1,5 l. Smag til med salt og peber.
  4. Pluk kalvebrystet, og kog det stille op med suppen.
  5. Anret med fintrevet peberrod og fintsnittede forårsløg.
  6. Servér med groft brød til.

Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive grovbrød):

Energi: 438 kcal

Protein: 33,2 g

Fedt: 13,9 g

Kulhydrat: 49,2 g

Kostfibre: 8,3 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: