Omelet med svampe og parmesan (2 personer)
Ingredienser: 1 stor håndfuld fintrevet parmesan 4 økologiske æg 1 spsk. olivenolie 1 løg, finthakket 1 fed hvidløg, finthakket 1 bk. østershatte 1 håndfuld frisk babyspinat 2 dl mælk
Læs meget mere om, hvorfor æg er godt for dig, som træner.
Sådan gør du:
1. Varm olien op i en tykbundet pande (som kan tåle at komme i ovnen) og steg løg og hvidløg i ca. 2-3 min. ved høj varme.
2. Tilsæt østershatte og spinat. Steg nu videre i ca. 3 min., eller til svampene lige netop har taget farve, og spinaten er faldet sammen.
3. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over svampene på panden.
4. Skru ned for varmen og lad omeletten passe sig selv ved svag varme i ca. 10 min.
5. Tænd imens for grill-legemet i ovnen.
6. Fordel den revne parmesan på omeletten, sæt panden direkte i ovnen og grill i ca. 2 min., eller til osten er smeltet, og omeletten er flot gyldenbrun.
Læs om parmesanostens kernesunde egenskaber: Klik her!