Grydekål med chorizo og vilde ris
Ingredienser til 4 pers.:
● 1 kg groftsnittet hvidkål
● 400 g fintsnittet savojkål
● 1 stort groftsnittet løg
● 2 fed hvidløg
● ½ rød peberfrugt
● ½ grøn peberfrugt
● 400 g chorizo skåret i tern på 1 x 1 cm
● 1 spsk. paprika
● 2 spsk. olivenolie
● 200 g kogte vilde ris
● Salt og peber
● Lidt friskhakket peberfrugt og forårsløg
Sådan gør du:
● Sautér løg og hvidløg i 2 spsk. olivenolie i en gryde, til de er møre og blanke.
● Tilsæt hvidkål, og lad det sautere i ca. 10 min.
● Tilsæt chorizotern, og steg videre i yderligere 10 min.
● Tilsæt så paprika, rød peberfrugt, grøn peberfrugt og savojkål, og lad det hele simre sammen i 10 min.
● Vend de kogte vilde ris i retten, og smag til med salt og peber.
● Pynt med lidt friskhakket peberfrugt og forårsløg.

Grydekål med chorizo og vilde ris
Tip:
Servér gerne en skive groft brød og lidt mager cremefraiche til retten. En god stærk chilipasta er også helt på sin plads her.