Opskrift: Kålsalat med tranebær og bacon

Mange mener at kål er kedeligt, men det behøver det ikke at være. Denne opskrift kombinere 3 forskellige slags kål i en lækker salat, som er meget vitamin- og proteinrig.

15. januar 2021 af Anders Karmark

Kålsalat med tranebær og bacon

Ingredienser til 4 pers.: 

● 300 g pink spidskål
● 200 g hvidkål
● 200 g savojkål
● 1 fintsnittet rødløg
● 300 g mager bacon i tern
● 75 g tørrede tranebær
● 2 spsk. citronsaft
● 1 spsk. flormelis
● 100 g græsk yoghurt 2 %
● 50 g mayonnaise
● Salt og peber
● Lidt fintsnittet purløg 

Sådan gør du: 

● Rist baconternene på en pande, til de er sprøde og brune, og hæld det overskydende fedt fra. Lad baconternene køle af.

● Snit al kålen fint. 

● Rør græsk yoghurt, mayonnaise, flormelis og citronsaft godt sammen. 

● Vend kål, rødløg, tranebær og bacon sammen med yoghurtblandingen. Smag til med salt og peber. 

● Pynt med lidt fintsnittet purløg, og servér gerne en skive groft brød til.

 Kålsalat med tranebær og bacon

Tip:
Kålsalaten kan serveres som en selvstændig ret, men den gør sig også godt som tilbehør eller som en del af en buffet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: