Kålsalat med tranebær og bacon
Ingredienser til 4 pers.:
● 300 g pink spidskål
● 200 g hvidkål
● 200 g savojkål
● 1 fintsnittet rødløg
● 300 g mager bacon i tern
● 75 g tørrede tranebær
● 2 spsk. citronsaft
● 1 spsk. flormelis
● 100 g græsk yoghurt 2 %
● 50 g mayonnaise
● Salt og peber
● Lidt fintsnittet purløg
Sådan gør du:
● Rist baconternene på en pande, til de er sprøde og brune, og hæld det overskydende fedt fra. Lad baconternene køle af.
● Snit al kålen fint.
● Rør græsk yoghurt, mayonnaise, flormelis og citronsaft godt sammen.
● Vend kål, rødløg, tranebær og bacon sammen med yoghurtblandingen. Smag til med salt og peber.
● Pynt med lidt fintsnittet purløg, og servér gerne en skive groft brød til.

Kålsalat med tranebær og bacon
Tip:
Kålsalaten kan serveres som en selvstændig ret, men den gør sig også godt som tilbehør eller som en del af en buffet.