Opskrift: Lækker cremet blomkålssuppe

Kål er noget af det sundeste, man kan spise. Her er der en opskrift på en lækker cremet blomkålssuppe, som er fyldt med kostfibre og vitaminer.

23. november 2020 af Anders Karmark

Lækker cremet blomkålssuppe med croutoner og friskhakket persille

Ingredienser til 4 pers.: 

● 1 stort blomkål (ca. 600-800 g)
● 2 store groftsnittede løg
● 2 fed hvidløg
● 4 spsk. olivenolie
● 2 spsk. citronsaft
● ½ tsk. revet citronskal
● 8-10 dl vand
● 2 dl fedtreduceret madlavningsfløde
● Salt og peber
● 4 skiver brød (gerne tørt)
● 1 spsk. tørret provencekrydderi Til pynt:
● 50 g friskhakket kruspersille

Sådan gør du:

● Skær brødet i små tern på ½ x ½ cm. Vend brødstykkerne med 2 spsk. olivenolie, provencekrydderi og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min. Vend lidt rundt i dem 2-3 gange undervejs.

● Fjern bladene fra blomkålen, og skær den nederste del af stokken fra. Skær derefter blomkålen i mindre stykker.

● Sautér løg og hvidløg i 2 spsk. olivenolie i en gryde, til de er lysebrune.

● Tilsæt 8-10 dl vand, blomkål og revet citronskal. Lad det hele simre i 25-30 min. ved svag varme.

● Tilsæt madlavningsfløde og citronsaft, og blend det hele med en stavblender. Smag til med salt og peber.

● Servér suppen med croutoner og friskhakket persille. 

   Blomkålssuppe med croutoner og friskhakket persille

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: