Lækker cremet blomkålssuppe med croutoner og friskhakket persille
Ingredienser til 4 pers.:
● 1 stort blomkål (ca. 600-800 g)
● 2 store groftsnittede løg
● 2 fed hvidløg
● 4 spsk. olivenolie
● 2 spsk. citronsaft
● ½ tsk. revet citronskal
● 8-10 dl vand
● 2 dl fedtreduceret madlavningsfløde
● Salt og peber
● 4 skiver brød (gerne tørt)
● 1 spsk. tørret provencekrydderi Til pynt:
● 50 g friskhakket kruspersille
Sådan gør du:
● Skær brødet i små tern på ½ x ½ cm. Vend brødstykkerne med 2 spsk. olivenolie, provencekrydderi og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min. Vend lidt rundt i dem 2-3 gange undervejs.
● Fjern bladene fra blomkålen, og skær den nederste del af stokken fra. Skær derefter blomkålen i mindre stykker.
● Sautér løg og hvidløg i 2 spsk. olivenolie i en gryde, til de er lysebrune.
● Tilsæt 8-10 dl vand, blomkål og revet citronskal. Lad det hele simre i 25-30 min. ved svag varme.
● Tilsæt madlavningsfløde og citronsaft, og blend det hele med en stavblender. Smag til med salt og peber.
● Servér suppen med croutoner og friskhakket persille.

Blomkålssuppe med croutoner og friskhakket persille