Ingredienser (2 personer):
En lille håndfuld bredbladede persilleblade
En lille håndfuld brøndkarse
En lille håndfuld dildspidser
200 g små aspargeskartofler
Koldpresset rapsolie
2 stykker laks a ca. 125 g
2 fed hvidløg
Ekstrajomfruolivenolie
200 g sortkål, grønkål eller savojkål
¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
Havsalt og kværnet sort peber
Læs om de mange sundhedsfordele ved laks her.
Fremgangsmåde:
Skyl de tre krydderurter, og slyng dem tørre, eller pak dem ind i køkkenrulle.
Skrub, og tør kartoflerne, gnid dem med rapsolie og salt, og vend dem med persille.
Bag dem i et ovnfast fad med bagepapir i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Bag laksen i et ovnfast fad med bagepapir i 12 minutter ved 200 grader.
Pil hvidløgsfeddene, skær dem i fine skiver, steg disse gyldne i olivenolie, og læg skiverne på fedtsugende papir.
Skær kålen til. Hvis det er sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra og kasserer dette.
Skær bladene i mindre stykker. Skyl dem grundigt, og slyng dem tørre.
Steg kålen i 1 spsk. olivenolie. Krydr undervejs med salt, peber og chili.
Vend den med hvidløgschips.
Anret kålen med fisk, krydderurter og kartofler.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 468 kcal.
Protein: 30,0 g.
Fedt: 28,0 g.
Kulhydrat: 28,9 g.
Kostfibre: 11,5 g.
LÆS OGSÅ: Laks: Vitaminrig superfood