Lav dine egne kokosflager
© Thomas Dahl og iStock

Opskrift: Lav dine egne kokosflager

I stedet for at købe færdiglavede kokosflager i supermarkedet, som er ristede i store mængder salt og sukker, så kan du nemt og billigt lave dine egne! Se bare her.

27. februar 2017 af Martin Kreutzer og Anne Larsen

Opskrift på hjemmelavede kokosflager

Fremgangsmåde:

  • Flæk den brune kokosnød, og pil kødstykkerne fri fra skallen med en kniv. Fjern den tynde brune inderskræl med en kartoffelskræller.

  • Bag kokoskødet i ovnen i 30 min.

  • Når det er kølet af, river du kødet i lange, tynde strimler med en skræller, et mandolinjern eller en foodprocessor.

  • Fordel flagerne på en bageplade, og bag dem i ovnen, til de er gyldne.

  • Brug flagerne som tilbehør i salater, orientalske retter, i mysli, brød, kager, oven på yoghurten eller som sunde snacks.

Du kan også købe kokosflager i mange supermarkeder, men vær opmærksom på, om flagerne er ristede i store mængder salt og sukker. Gå efter den rene vare uden nogen former for tilsætninger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: