© Thomas Dahl

Opskrift: Ristet broccoli og blomkål med tigerrejer

Her er en lækker opskrift med broccoli, blomkål og tigerrejer, som er sprængfyldt med kostfibre, vitaminer og protein.

3. december 2020 af Anders Karmark

Ristet broccoli og blomkål med tigerrejer

Ingredienser til 4 pers.: 

● 500 g broccoli i små buketter
● 500 g blomkål i små buketter
● 1 fintsnittet løg
● 1 fed hvidløg
● 50 g sukkerærter
● 1 rød peber i strimler
● 500 g store tigerrejer
● 25 g finthakket citrongræs
● 25 g finthakket ingefær
● ½ tsk. rød karrypasta
● ½ tsk. stødt koriander
● 2 spsk. citronsaft
● 2 spsk. soja
● 2 spsk. sweet chili sauce
● 2 spsk. olivenolie
● Lidt fintsnittet forårsløg

Sådan gør du: 

● Sautér løg og hvidløg i 2 spsk. olivenolie i en wok eller en stor sauterpande, til de er blanke. 

● Tilsæt rejerne, og steg dem sammen med løgene i 2-3 minutter. 

● Tilsæt ingefær, citrongræs, koriander, rød karrypasta, sweet chili sauce, soja og citronsaft, og vend det godt rundt. 

● Tilsæt broccoli, blomkål, sukkerærter og rød peber, og lad det stege med ved høj varme i 3-4 minutter. 

● Pynt med lidt fintsnittet forårsløg før servering.

 Ristet broccoli og blomkål med tigerrejer

Tip:
Spis retten, som den er, eller servér den med lidt ris eller brød til. Du kan også drysse lidt frisk koriander og hakkede peanuts over den.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: