Toast med spejlæg
(... og skinke, ost, spinat og dijon)
Ingredienser:
- 8 stykker groft fuldkornsbrød eller store grove fuldkornsboller
- 200 g revet mozzarella (kan også være en anden ost, der egner sig til gratinering)
- 200 g frisk spinat
- 4 æg
- 4 gode skiver skinke eller 8 små
- 4 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 1 knips peber
Sådan gør du:
- Sautér spinaten i olivenolien på en forvarmet pande med salt og peber.
- Smør brødet med dijonsennep. Læg spinaten og derefter skinke ovenpå. Fordel osten oven på skinken, og giv toasten et let tryk med hånden, så det hele hænger sammen.
- Bag den åbne toast uden topbolle/brød i midten af en forvarmet ovn på ca. 200 grader i ca. 5 min. Læg det andet stykke brød eller toppen af bollen ind ved siden af, og bag det med de sidste 2 min. Lav et spejlæg, og læg det øverst på den færdige toast. Læg til slut det sidste stykke brød ovenpå. Servér med en simpel salat til (se næste side) og lidt ekstra dijonsennep.
Næringsindhold pr. toast:
- Energi: 701 kcal
- Protein: 48,7 g
- Fedt: 31,3 g
- Kulhydrat: 59,9 g
- Kostfibre: 6,8 g
Tips:
- Ost og spinat er fantastiske kilder til knoglestyrkende calcium.
- Spar på kalorierne ved at vælge tynde skiver brød, og erstat evt. skinken med skiver af kyllingebryst.
- Du kan også bruge friske spinatblade, som ikke er sauterede først.