Opskrift: Okseburger med portobello-bolle
Ingredienser (2 personer):- 250 g hakket oksekød (7 pct. fedt)
- 4 portobellosvampe
- 100 g rødbeder
- Guacamole: 1 lille avocado + ½ tomat + 2 friske dadler (pil stenene ud) + ½ fed hvidløg + ¼ lille rødløg + 1/8 tsk. cayennepeber + ¼ tsk. salt
- 4 blade hovedsalat
- 1 tomat
- ¼ rødløg
Fremgangsmåde:
- Bland guacamolen i en foodprocessor eller blender, og læg det på indersiden af en lynstegt portobellosvamp.
- Skyl salaten, riv rødbederne og skær tomat og rødløg i skiver.
- Steg en bøf af oksekødet, og kom rødbeder, salat, tomat og rødløg ovenpå.
- Læg endnu en portobellosvamp på som burgerlåg.
Næringsindhold pr. person:
- Energi: 439 kcal
- Protein: 35,1 g
- Fedt: 18,4 g
- Kulhydrat: 37,6 g
- Kostfibre: 8,3 g
Gå efter de største portobellosvampe, så de svarer til alm. burgerboller. Alternativt kan du lave flere miniburgere.
SE OGSÅ: Sund chili con carne - opskrift på chili con carne, som både er sund, smager godt og er nem at lave