Porrepandekager med røde linser og mango

Vil du pifte pandekagerne lidt op, kan du servere en fedtfattig cremefraiche og en god chilipesto til. 

© Thomas Dahl

Porrepandekager med røde linser og mango

Porrepandekager med røde linser og mango er perfekt til dig der søger et let, men mættende måltid mad. Få opskriften på porrepandekager her.

30. juli 2019 af Anders Karmark

Porrepandekager med røde linser og mango

Ingredienser til 2 personer:
  • 200 g fintsnittet porre
  • 100 g fintsnittet løg
  • 4 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. friskhakket chili
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. karry
  • 1 tsk. sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 80 g kikærtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. friskhakket persille
  • 100 g kogte røde linser
  • 100 g mango i fine tern
  • ½ grøn peber i fine tern
  • 1 spsk. friskhakket mynte
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • Salt

Sådan gør du 

  1. Sautér porre og løg i 2 spsk. olivenolie i en varm gryde, til de er meget møre – det tager ca. 8-10 min.
  2. Tag gryden af varmen, og lad det køle godt af. Tilsæt krydderier, sukker og salt. Rør æg, mælk, kikærtemel, bagepulver og persille i blandingen, så det er blandet godt sammen til en ensartet masse.
  3. Steg pandekagerne i det sidste olivenolie (2 spsk.) på en middelvarm pande ca. 2-3 min. på hver side.
  4. Vend linser, grøn peber, mango, mynte, honning og citronsaft sammen. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 676 kcal

Protein: 25 g

Fedt: 34,6 g

Kulhydrat: 72,8 g

Kostfibre: 11,9 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: