Porrepandekager med røde linser og mango
Ingredienser til 2 personer:- 200 g fintsnittet porre
- 100 g fintsnittet løg
- 4 spsk. olivenolie
- ½ tsk. friskhakket chili
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. karry
- 1 tsk. sukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 80 g kikærtemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. friskhakket persille
- 100 g kogte røde linser
- 100 g mango i fine tern
- ½ grøn peber i fine tern
- 1 spsk. friskhakket mynte
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- Salt
Sådan gør du
- Sautér porre og løg i 2 spsk. olivenolie i en varm gryde, til de er meget møre – det tager ca. 8-10 min.
- Tag gryden af varmen, og lad det køle godt af. Tilsæt krydderier, sukker og salt. Rør æg, mælk, kikærtemel, bagepulver og persille i blandingen, så det er blandet godt sammen til en ensartet masse.
- Steg pandekagerne i det sidste olivenolie (2 spsk.) på en middelvarm pande ca. 2-3 min. på hver side.
- Vend linser, grøn peber, mango, mynte, honning og citronsaft sammen.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 676 kcal
Protein: 25 g
Fedt: 34,6 g
Kulhydrat: 72,8 g
Kostfibre: 11,9 g