Ristede vilde ris med grøntsager
© Thomas Dahl

Ristede vilde ris med grøntsager

Her kan du se, hvordan laver du et nemt og lækkert måltid mad med gode og sunde råvarer. Få opskriften på ristede vilde ris og grøntsager her.

14. juli 2019 af Anders Karmark

Ristede vilde ris med grøntsager 

Ingredienser til 2 personer:
  • 200 g kogte vilde ris/naturris
  • 1 groft snittet løg
  • 2 fed fintsnittede hvidløg
  • 75 g edamamebønner uden bælg
  • 75 g kogte kidneybønner
  • ½ grøn peber i strimler
  • 50 g fintsnittet bladselleri
  • 50 g majs
  • 50 g spinat
  • 1 tsk. friskhakket chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. sweet chili
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Sautér de groft snittede løg og de fintsnittede hvidløg på en meget varm pande i olivenolie, indtil de er let lysebrune.
  2. Tilsæt paprika, spidskommen og frisk chili, og vend det sammen, så det bliver godt fordelt.
  3. Tilsæt alle de resterende ingredienser, og lad det sautere sammen i 4-5 min., til det hele er godt varmet igennem, men grønsagerne stadig er sprøde.
  4. Servér med friskhakket koriander – og evt. lidt græsk yoghurt rørt med lidt citronsaft.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 468 kcal

Protein: 15,2 g

Fedt: 16,1 g

Kulhydrat: 71,1 g

Kostfibre: 11 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: