Rød salat med broccoli
© Thomas Dahl

Rød salat med broccoli

Prøv denne lækre røde salat med broccoli, som sagtens kan stå som et selvstændigt måltid, fx en let og lækker frokost, eller som en del af en stor buffet.

6. april 2019 af Anders Karmark

Rød salat med broccoli 

Prøv denne lækre salat med tun, hvedekerner og cherrytomater vendt i en sød/syrlig yoghurtdressing.

Ingredienser (4 pers.):

  • 1 hoved rød salat 
  • 1 hoved broccoli 
  • 1 hoved blomkål 
  • 200 g kogte hvedekerner 
  • 300 g tun i vand 
  • 150 g cherrytomater 
Dressing:
  • 4 spsk. græsk yoghurt, 2 % fedt 
  • 1 spsk. citronsaft 
  • 1 spsk. akaciehonning
  •  ½ bdt. hakket persille 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og snit den derefter i fine strimler. Pluk broccoli og blomkål i små buketter. 
  2. Halvér cherrytomaterne. 
  3. Rør græsk yoghurt, akaciehonning, citronsaft, salt og peber sammen til en tyk dressing, og vend den sammen med rødsalat, blomkål, broccoli og hvedekerner. 
  4. Dræn tunen, og vend den forsigtigt i. Pynt med cherrytomaterne og hakket persille. Servér evt. med en skive groft brød.

Nærings indhold pr. person: 

Energi: 244 kcal

Protein: 31,1 g

Fedt: 2,4 g

Kulhydrat: 28,3 g

Kostfibre: 8,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: