© Hannah Grant photography

Couscous med melon og appelsin

Frisk og lækker opskrift fra Tour de France kogebogen ’The Grand Tour Cookbook’. Perfekt til dig, der træner.

Couscous med melon og appelsin (til 4 personer)

Ingredienser:

  • 250 g. couscous

  • 1 tsk. nellike

  • 1 kanelstang

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1/2 tsk. fint salt

  • 1 cantaloupe melon

  • 2 appelsiner

  • 250 g. gulerødder

  • 50 g. rosiner

  • 200 g. gule cherrytomater

  • 1/2 bdt. persille

  • 2 dl. appelsinvinaigrette (se opskrift nedenfor)

Fremgangsmåde:

1. Skyl og riv appelsinerne over den tørre couscous. Tilsæt olivenolie og salt og gnid det hele sammen. Tilsæt derefter kanel og nelikke på toppen. 2,5 dl vand koges op og hældes over couscousen, som overdækkes med film og trækker i min. 5 minutter.

2. Melonen udkernes, skallen skæres af, og kødet skæres i tern.

3. Gulerødderne skrælles og rives eller høvles i lange spåner.

4. Cherrytomaterne skylles og skæres i kvarte.

5. Persillen skylles, slynges og hakkes.

6. Nellike og kanel tages fra, couscousen røres luftig med en gaffel og vendes med rosiner, gulerødder, melon, persille og vinaigrette. Smages til med salt og appelsinsaft.

Appelsinvinaigrette (1/4 l.)

Ingredienser:

  • 1/2 dl. appelsinjuice

  • Skal af 2 citroner

  • 3 spsk. dijonsennep

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 1 spsk. fast honning

  • 2 dl. god, mild koldpresset olivenolie

  • 1/2 tsk. salt

  • Sort peber

Fremgangsmåde:

1. I en skål piskes appelsinsaft og -skal, honning, sennep, eddike og salt sammen, til salt og honning er opløst.

2. I en tynd stråle piskes olivenolien ned i appelsinblandingen til en emulgeret, tyk blanding.

3. Blandingen smages til efter behag med salt, sort peber og æbleeddike.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: