© Valling.com

Rødbede- og æblesalat med fetaost

Rødbeder er en god kilde til mættende fibre, vitaminer og mineraler. Og de smager fantastisk sammen med æbler, der bidrager med deres høje indhold af fx C-vitamin.

30. januar 2014 af Christian Bitz.

Grov salat: Rødbede- og æblesalat med fetaost (til 2 personer)

Ingredienser: 150 g rødbeder 1 dl perlebyg 150 g røde æbler 1 spsk. grovkornet sennep 1 spsk. olivenolie 3 spsk. balsamico 20 g god feta i tern Groft salt og peber fra kværn

Læs meget mere om, hvorfor rødbeder er fantastiske for dig, lige her.

Tilberedning: Kog rødbederne møre i letsaltet vand – det tager cirka 45 min., hvis de er hele, men du kan forkorte kogetiden ved at skære dem i små terninger. Skyl dem herefter under koldt vand og smut skrællen af. Kog perlebyggen efter anvisningerne på posen. Halvér æblerne og fjern kernehuset, men behold skrællen på. Skær æbler og rødbeder i ens tynde bjælker. Pisk balsamico, sennep, olivenolie, salt og peber sammen til en vinaigrette og vend rødbede- og æblestykkerne i blandingen. Kom feta på toppen. Server som frokost, som forret med brød eller som tilbehør til fx dampet fisk.

Sunde fordele: Rødbeder er en god kilde til mættende fibre, vitaminer og mineraler. De smager fantastisk sammen med æbler, der bidrager med deres høje indhold af fx C-vitamin. Fetaen tæmmer syrligheden med sin fedme – og salaten fuldendes af en let bitter olie-eddike-dressing.

Følg årstiderne Du får friskere, mere velsmagende og sundere råvarer ved at vælge årstidens grønsager. Spis grønkål i oktober og vælg pastinak og porre i januar – nyhøstede grønsager indeholder flere vitaminer og andre vigtige næringsstoffer end grønt, der har været langtidsopbevaret.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: