Rødkålssalat - det sunde alternativ
Rødkålssalat er et smagfuldt og sundt alternativ til den klassiske, varme rødkål.
Klassisk rødkål, som man får det til jul, bliver hurtigt til en meget sød, blød og klæbrig oplevelse at spise. Al sprødhed og friskhed er væk, og man kan blive helt i tvivl om, hvorvidt det nu rent faktisk også er rødkål, man sidder og spiser. Og det er synd.
For rødkål er en utrolig fiberrig kålsort med masser af vitaminer og mineraler og en høj mæthedsværdi. Så hvis du vil have maksimal udbytte af den gode rødkål, kan du med fordel lave en frisk rødkålssalat og lade glasset med rødkål stå på supermarkedshylden.
Med denne opskrift på rødkålssalat får du både den lækre bitterhed fra kålen, fedme fra valnødderne, sødme fra de tørrede tranebær og honningen og en rigtig god sprødhed. Velbekomme.
Ingredienser til rødkålssalat
Rødkålssalat til 10 portioner
- 1 rødkålshoved
- 1 rødløg
- 2 håndfulde valnødder
- 2 æbler
- 200 g tørrede tranebær
- Kødet fra 2 appelsiner
- Saften og skrællen af 1 appelsin
- 2 dl rapsolie
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 lille bdt. persille
Tilberedning af rødkålssalat
Skær rødkålshovedet og rødløget i tynde strimler.
Rist valnødderne på en tør pande, til de akkurat brunes let og udvikler større smag.
Rør en dressing af appelsin (saft og revet skræl), olie, eddike og honning. Smag til.
Finthak æblerne samt appelsinerne, og bland dem med rødkålen, løget, valnødderne, tranebærrene samt den rørte dressing.
Lad rødkålssalaten trække i ca. én time. Pynt til sidst med finthakket persille, inden I sætter jer til bords.