© Valling.com

Salat med broccoli, grape og valnødder

Lige efter træning har din krop brug for kulhydrater og proteiner for at kunne restituere. Begge dele kan klares med en god salat.

Supersund salat: Broccoli med grape og valnødder (til 2 personer)

Ingredienser: ½ broccoli 1 rød grape 20 g valnøddekerner ½ bakke rucola 1 dl græsk yoghurt med 2 % fedt 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. honning Salt og peber fra kværn

Tilberedning: Del broccolien i små buketter og kog dem 2 minutter i saltet vand. Afkøl i koldt vand og lad dem dryppe af. Fjern skrællen – også den bitre hvide del – fra grapefrugterne og skær dem i tern. Skyl rucolaen og lad den dryppe af i en sigte. Rør yoghurt, sennep og honning sammen og smag til med salt og peber. Vend broccolien i den cremede blanding. Kom rød grape, rucola og valnødder på toppen.

Sunde fordele: Broccoli hører til kålfamilien og er fyldt med vitaminer og mineraler, der både styrker knogler og hjerte samt forebygger kræft. Syrlige grapefrugter, bitre nødder og sød honning giver salaten et smagsmæssigt pift samtidig med, at nøddernes sunde omega-3-fedtsyrer styrker din hjerne. Yoghurten tilfører mættende og muskelopbyggende proteiner.

Træningssalat Lige efter træning har din krop brug for kulhydrater og proteiner for at kunne restituere. Begge dele kan klares med en god salat. Der er masser af kulhydrater i grønsager, og kombinerer du med lidt protein fra fx kalkun eller fisk, kan du let få dækket dit behov.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: