Sprød rødbedesalat med æble og hytteost

Rødbeden er, med sit tårnhøje indhold af det præstationsfremmende stof nitrat, genial træningsmad. Kombinér den gerne med en fedtkilde og lidt syre som i salaten her.

3. december 2018 af Mads Persson/smagnu.dk.

Rødbedesalat med æble og hytteost er en opskrift, der er lige til at gå til. Opskriften på denne rødbedesalat er med ingredienser til tilbehør til 8 personer.

Ingredienser til rødbedesalat:

5-6 rødbeder 2 æbler 1 rødløg 4 spsk. hytteost (10 %) 1 spsk. æblecidereddike 2 spsk. rapsolie 2 spsk. græskarkerner, ristede 1 bdt. purløg, fintskåret

Sådan laver du rødbedesalat:

1. Giv halvdelen af rødbederne et opkog og lad den anden halvdel forblive rå. Opkog dem ved først at lægge rødbederne i koldt vand og derefter varme dem op i en gryde. Så snart det koger, skal rødbederne op igen.

2. Skræl både de kogte og de rå rødbeder og hak dem i fine, små tern. Hak også æbler og rødløg i samme størrelse tern som rødbederne.

3. Bland det hele sammen til en rødbedesalat med hytteost, æblecidereddike, rapsolie og græskarkerner og drys til sidst med masser af purløg.

Klik her, hvis du vil vide mere om hvorfor det er godt at spise rødbedesalat, kan du læse mere om rødbeder, der betegnes som superrodfrugt.

Boost din rødbedesalat Rødbedesmagen kan være lidt dominerende i en rødbedesalat, så kom gerne et syrligt æble i salaten. Bager du rødbeden, kan den matches med andre rodfrugter, som giver smagen ekstra kant. Kombinér med en fedtkilde, da flere af de stoffer, som er til gavn for immunforsvaret, er fedtopløselige og udnyttes bedst med fedt i retten. Hytteost, fede kerner og frø er gode bud.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan de blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: