Skindstegt makrel
© Thomas Dahl

Skindstegt makrel med lun tomatkompot

Pift din ugentlige fiskedag op med skindstegt makrel. Den sprøde fisk kombineres med en lun tomatkompot og saltkartofler.

11. juni 2019

Skindstegt makrel

Pift dine fiskedage op og prøv opskriften med den sprøde makrel. Den lune tomatkompot er den perfekte smag til den sprøde fisk og de salte kartofler.

Ingredienser (til 4. pers.)

600 g makrelfilet uden ben
1 stort løg
2 store tomater
½ rød peber
1 tsk. friskhakket timian
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
200 g små kartofler
1 dl vand
1 spsk. fint salt
1 håndfuld kørvel
1 citron
Salt og peber

Sådan gør du 

  • Hæld vandet og saltet i en bradepande. Læg kartoflerne i bradepanden, og bag dem ved 200 grader. Vend dem nogle gange, så saltet sætter sig på kartoflerne.
  • Skær løg, tomat og peberfrugt i grove tern.
  • Sautér løgternene af på en for­va­rmet pande i 1 spsk. o­li­ven­olie, til de er blanke.
  • Tilsæt tomat, peberfrugt, hvid­vins­ed­di­ke og timian, og lad det simre i 2 min. Smag til med salt og peber.
  • Steg fisken af på skindsiden på en forvarmet pande i 1 spsk. olivenolie i ca. 2-3 min. Vend fisken, og steg den færdig på den anden side.
  • Pynt med citronbåde og kørvel inden servering. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 554 kcal
Protein: 29,1 g
Fedt: 43,1 g
Kulhydrat: 15,2 g
Kostfibre: 2,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: