Smilende æg med spinat og skinke
Til 4 personer: 4 store æg 400 g skyllet frisk spinat 2 fed hvidløg, fintsnittede 4 tykke skiver kernerugbrød 8 skiver lufttørret skinke Salt og peber 4 tsk. olivenolie
Sådan gør du: 1. Bring en kasserolle med vand og salt i kog. Læg æggene i vandet, og kog dem i 6,5 minutter. Afkøl herefter æggene i koldt vand.
2. Varm lidt olivenolie op i en pande, og svits de fintsnittede hvidløg let i olien ved mellemhøj varme. Tilsæt spinaten, som krydres med salt og peber. Sautér det hele, til spinaten falder sammen, og afdryp derefter spinaten på et stykke køkkenrulle, mens du sprødrister rugbrødet.
3. Top rugbrødet med den afdryppede spinat, det pillede, flækkede æg og skinken. Krydr det hele med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold pr. person: Energi: 367 kcal Protein: 22 g Fedt: 16,1 g Kulhydrat: 37,7 g Kostfibre: 7,6 g
LÆS OGSÅ: Æg er sundt – se hvorfor du skal spise løs, hvis du træner!
PRØV OGSÅ: OMELET OPSKRIFT: Nem omelet med spinat, kartoffel og feta