Fish & chips
© Thomas Dahl

Sunde fish & chips

Denne opskrift på sunde fish & chips med knoldselleri passer perfekt til dig, der ønsker en let, men mættende aftensmad.

10. juni 2019 af Martin Kreutzer

Sunde fish & chips 

Prøv denne skønne opskrift på fish & chips med knoldselleri, kartoffel og gulerod. Retten er super nem at lave og dejligt mættende. 

Ingredienser (2 pers.)

  • 150 g knoldselleri
  • 150 g kartoffel
  • 150 g gulerod
  • 1 tsk. olivenolie
  • 0,5 dl persille
  • 1 knsp. salt og peber
  • 300 g broccoli
  • 4 stk. fiskefilet
  • 2 spsk. rugmel, groft
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 15 g smør
  • 1,5 spsk. pickles
  • 1 spsk. yoghurt
  • 1,5 tsk. mayonnaise, ægte
  • 5 stk. kapers
  • 1/2 citron

Sådan gør du

  • Skræl kartofler, gulerødder og selleri, og skær dem i tykke stave. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
  • Vask og hak persillen groft.
  • Bag fritterne i en 200 grader varm ovn i 30 min.
  • Blend pickles med mayonnaise og yoghurt, og kom de hakkede kapers i.
  • Ordn broccolien, og del den i buketter. Damp dem i letsaltet vand i 5 min.
  • Vend fiskefileterne i rugmel og sesamfrø. Lad smørret bruse op på panden, og steg fileterne sprøde.
  • Anret med hakket persille og citronbåde.

Nærings­indhold pr. person: 

Energi: 479 kcal
Protein: 43 g
Fedt: 16,4 g
Kulhydrat: 46,6 g
Kostfibre: 13,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: