Tomatsalat med mozzarella
© Thomas Dahl

Tomatsalat med mozzarella

Prøv den velsmagende tomatsalat med rucola, bøffelmælksmozzarella, oliven, bagt aubergine og frisk basilikum. Den smager himmelsk og er superlet at lave.

2. august 2019 af Anders Karmark

Tomatsalat med mozzarella

Ingredienser (4 pers.):
  • 100 g rucola 
  • 300 g forskellige tomater (gerne så mange forskellige slags som muligt) 
  • 1 aubergine 
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 200 g bøffelmælksmozzarella 
  • 50 g frisk basilikum 
  • 100 g kalamataoliven 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær auberginen i grove tern. Vend dem med olivenolien og lidt salt og peber. Bag dem på en rist i ovnen ved 240 grader i ca. 8-10 min., til de er mørkebrune. Lad dem køle af. 
  2. Skær tomaterne i halve eller i tern, ca. 1 x 1 cm. Anret salaten på et stort, fladt fad med rucolaen nederst. Fordel tomaterne og oliven udover. Pynt til sidst med skiver af bøffelmælksmozzarellaen, de bagte auberginetern og den friske basilikum.
  3. Servér evt. med frisk grøn pesto og en skive groft brød til.

Nærings indhold pr. person:

Energi: 283 kcal
Protein: 14,4 g
Fedt: 21,5 g
Kulhydrat: 11,2 g
Kostfibre: 4,6 g 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: