Tomatsuppe med puntalettepasta og parmesan
Ingredienser (til 4 pers.):- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 ds. hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 1 spsk. friskhakket timian
- 1 spsk. friskhakket rosmarin
- 1 tsk. peber (gerne friskkværnet)
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- 300 g kogt puntalettepasta
- 100 g friskrevet parmesan
- Basilikum til pynt
Sådan gør du:
- Snit hvidløg og løg meget fint, og sautér dem i olivenolien i en meget varm gryde, til de er gyldne og møre. Tilsæt rødvin, og lad det koge af i ca. 1 min. Tilsæt derefter tomater, timian, rosmarin og peber.
- Lad det simre ved middel varme i 15 min. Smag til med salt og evt. ekstra peber.
- Du kan vælge at blende suppen med en stavblender, hvis du ønsker den i en mindre rustik udgave.
- Servér suppen med pastaen og den friskrevne parmesan og evt. en skive groft brød til.
Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive grovbrød):
Energi: 456 kcal
Protein: 21,6 g
Fedt: 12,4 g
Kulhydrat: 68,6 g
Kostfibre: 8,2 g