Tomatsuppe med puntalettepasta og parmesan
© Thomas Dahl

Tomatsuppe med puntalettepasta og parmesan

Tomatsuppen er en klassiker, man aldrig går galt i byen med. Find opskriften på tomatsuppe med puntalettepasta og revet parmesan, lige her.

18. marts 2019 af Anders Karmark

Tomatsuppe med puntalettepasta og parmesan 

Ingredienser (til 4 pers.):
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 ds. hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 1 spsk. friskhakket rosmarin
  • 1 tsk. peber (gerne friskkværnet)
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 300 g kogt puntalettepasta
  • 100 g friskrevet parmesan
  • Basilikum til pynt

Sådan gør du:

  1. Snit hvidløg og løg meget fint, og sautér dem i olivenolien i en meget varm gryde, til de er gyldne og møre. Tilsæt rødvin, og lad det koge af i ca. 1 min. Tilsæt derefter tomater, timian, rosmarin og peber.
  2. Lad det simre ved middel varme i 15 min. Smag til med salt og evt. ekstra peber.
  3. Du kan vælge at blende suppen med en stavblender, hvis du ønsker den i en mindre rustik udgave.
  4. Servér suppen med pastaen og den friskrevne parmesan og evt. en skive groft brød til.

Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive grovbrød):

Energi: 456 kcal

Protein: 21,6 g

Fedt: 12,4 g

Kulhydrat: 68,6 g

Kostfibre: 8,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: