Tun: Hurtige proteiner efter træning

Tun er nemt, sundt og lækkert, og man har det næsten altid i huset. Og nej - det behøves ikke bare at være kedelige rugbrødsmadder med tun. Se bare disse tre lækre tunretter!

21. oktober 2016 af Martin Kreutzer

Tun-avocado-mousse

  • 1 dåse tun i vand (drænes grundigt)

  • ½ avocado

  • 2 spsk. finthakket rødløg

  • 1 spsk. fintskåret purløg

  • Citronsaft

  • Salt og peber

  • 2 små skiver rugbrød, ca. 35 g, evt. ristet

Næringsindhold pr. person: Energi: 437 kcal Protein: 46,6 g Fedt: 10,5 g Kulhydrat: 43,7 g Kostfibre: 9,6 g

Tun med pasta

  • 1 dåse tun i olie

  • 75 g kogt fuldkornspasta (35 g rå vægt) fyldes med stegte rødløgs- og hvidløgstern

  • En håndfuld halve cherrytomater

  • Citronsaft

  • Bredbladet persille

Læs også: Derfor er tun en superfood.

Næringsindhold pr. person: Energi: 552 kcal Protein: 51,9 g Fedt: 24,6 g Kulhydrat: 33,6 g Kostfibre: 5,1 g

Tunomelet med tomat og purløg

  • 1 dåse tun i vand (drænes grundigt)

  • 2 æg piskes med lidt salt, steges i olivenolie og toppes med 6 cherrytomater

  • 2 spsk. fintskåret purløg

  • Kværnet sort peber

Næringsindhold pr. person: Energi: 412 kcal Protein: 55,6 g Fedt: 18,3 g Kulhydrat: 7,1 g Kostfibre: 1,7 g

Alle opskrifterne er til 1 person.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: