Varmrøget laks med sauce verde
© Thomas Dahl

Varmrøget laks med sauce verde

Den varmrøgede laks skal nydes med en frisk sauce verde og en sprød spinatsalat. Servér med et stykke groft brød og pynt gerne med lidt lime eller citron.

28. april 2019

Varmrøget laks med sauce verde og spinatsalat

Den varmrøgede laks kan serveres på alskens måder. Her får du opskriften på en let laksesalat der kan nydes til enhver lejlighed. 

Ingredienser (til 4. pers.)

  • 600 g varmrøget laks
  • 4 spsk. skyr
  • 1 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. fintskåret purløg
  • 1 tsk. finthakket kruspersille
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. finthakkede kapers
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 100 g babyspinat
  • ½ rød peber
  • 50 g pink spidskål
  • 40 g solsikkekerner

Sådan gør du

  • Rør skyr, dijon, dild, purløg, kruspersille, kapers og citronsaft sammen til en tyk creme. Smag til med salt og peber.
  • Snit peberfrugt og spidskål i meget fine strimler, og vend dem sammen med spinaten.
  • Rist forsigtigt solsikkekernerne af på en mediumvarm pande, til de har fået lidt farve.
  • Pluk laksen oven på salaten, og drys med solsikkekernerne øverst. Pynt gerne med lidt lime eller citron. Servér med groft brød

Nærings­indhold pr. person: 

Energi: 338 kcal
Protein: 37,5 g
Fedt: 18,9 g
Kulhydrat: 5,8 g
Kostfibre: 1,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: