Vegetar-bowl med grønkål, feta og stegte kartofler

Vil du toppe vegetarbowlen med en dressing, så rør lidt rød balsamico sammen med græsk yoghurt og lidt honning. 

© Thomas Dahl

Vegetar-bowl med grønkål, feta og stegte kartofler

Prøv denne skønne vegetariske udgave af power-bowlen med grønkål, feta og stegte kartofler. Den er et perfekt måltid til de kødfrie aftener.

17. april 2019 af Anders Karmark

Vegetar-bowl med grønkål, feta og stegte kartofler

Ingredienser (til 2 pers.):
  • 150 g kogte sojabønner
  • 100 g feta
  • 100 g grønkål
  • 1 bolsjebede
  • 50 g hasselnødder
  • 1 rødløg
  • ½ gul squash
  • 200 g kartofler
  • 100 g revet gulerod
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. farin
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler i tern af ca. 1 x 1 cm.
  2. Rist kartoflerne på en meget varm pande i 2 spsk. olivenolie, til de er lysebrune (ca. 6-7 minutter). Giv dem lidt salt og peber.
  3. Snit rødløget meget fint, og vend det sammen med æbleeddike og farin.
  4. Skær bolsjebeden i meget fine strimler (brug evt. et juliennejern).
  5. Skær squashen i små tern.
  6. Vend grønkålen, de kogte sojabønner, de ristede, lune kartofler og de marinerede rødløg sammen, og anret det i bunden af din bowl.
  7. Fordel de øvrige grønsager rundt i kanten.
  8. Pluk fetaen, og fordel den ud over din bowl sammen med hasselnødderne.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 732 kcal

Protein: 30,4 g

Fedt: 41,3 g

Kulhydrat: 68,8 g

Kostfibre: 15,6 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: