Vegetarlasagne med aubergine og squash
© Thomas Dahl

Vegetarlasagne med aubergine og squash

Denne sunde vegetarlasagne er propspækket med en masse skønne grøntsager i en cremet ostesovs. Få opskriften på vegetarlasagnen, lige her.

20. juli 2019 af Anders Karmark

Vegetarlasagne med aubergine og squash

Ingredienser til 2 personer:

  • 1 stort løg, fintsnittet
  • 4 fed hvidløg, fintsnittede
  • 50 g fintrevne gulerødder
  • 50 g fintrevet selleri
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g spinat
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret provencekrydderi
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 dl mælk
  • 1/4 tsk. revet muskatnød
  • 100 g revet parmesan
  • 4 fuldkornslasagneplader
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Sautér løg og hvidløg i en gryde i olivenolie, til de er lysebrune. Tilsæt gulerod og selleri, og sautér i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, spinat, paprika og provencekrydderi, og lad det simre ved svag varme i 6-7 min. Smag til med salt og peber.
  2. Skær auberginen og squashen i skiver på ca. 1 cm, og fordel dem på en bagerist.
  3. Drys dem med salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i 10 min.
  4. Kog mælken forsigtigt op, og tilsæt muskatnød og halvdelen af parmesanen. Smag til med salt og peber.
  5. Læg halvdelen af aubergine- og squashskiverne i bunden af et ovnfast fad. Kom halvdelen af tomatsovsen ovenpå og derefter 2 lasagneplader. Kom halvdelen af ostesovsen oven på lasagnepladerne. Gentag processen, og drys til sidst resten af parmesanen på.
  6. Bag lasagnen i ovnen ved 170 grader i 40 min.

Næringsindhold per person:

Energi: 606 kcal

Protein: 36,1 g

Fedt: 21,6 g

Kulhydrat: 73,8 g

Kostfibre: 13,7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: