Vegetarlasagne med aubergine og squash
Ingredienser til 2 personer:
- 1 stort løg, fintsnittet
- 4 fed hvidløg, fintsnittede
- 50 g fintrevne gulerødder
- 50 g fintrevet selleri
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g spinat
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret provencekrydderi
- 1 aubergine
- 1 squash
- 3 dl mælk
- 1/4 tsk. revet muskatnød
- 100 g revet parmesan
- 4 fuldkornslasagneplader
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sautér løg og hvidløg i en gryde i olivenolie, til de er lysebrune. Tilsæt gulerod og selleri, og sautér i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, spinat, paprika og provencekrydderi, og lad det simre ved svag varme i 6-7 min. Smag til med salt og peber.
- Skær auberginen og squashen i skiver på ca. 1 cm, og fordel dem på en bagerist.
- Drys dem med salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i 10 min.
- Kog mælken forsigtigt op, og tilsæt muskatnød og halvdelen af parmesanen. Smag til med salt og peber.
- Læg halvdelen af aubergine- og squashskiverne i bunden af et ovnfast fad. Kom halvdelen af tomatsovsen ovenpå og derefter 2 lasagneplader. Kom halvdelen af ostesovsen oven på lasagnepladerne. Gentag processen, og drys til sidst resten af parmesanen på.
- Bag lasagnen i ovnen ved 170 grader i 40 min.
Næringsindhold per person:
Energi: 606 kcal
Protein: 36,1 g
Fedt: 21,6 g
Kulhydrat: 73,8 g
Kostfibre: 13,7 g