Rødbedeshots

Rødbedeshots med ingefær og appelsin

Rødbedeshots: Boost dine resultater med denne opskrift

Mange løbere, triatleter og andre sportsudøvere sværger til rødbedeshots, når der skal leveres resultater. Vi giver dig vores opskrift på de ultimative rødbedeshots – som du nemt kan lave derhjemme.

16. januar 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Rødbedens positive indvirkning på vores helbred og præstationer har længe været kendt – men nu er sportsudøvere for alvor begyndt at benytte sig af blandt andet rødbedeshots, for at styrke deres resultater.

Læs meget mere om, hvorfor rødbeder er fantastiske for dig, lige her.

Præstér med rødbedeshots

Grunden til at mange sportsudøvere kaster sig over rødbederne er, at rødbeden indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, der især kommer til sin ret, når kroppen skal presses til sit yderste.

Rødbeder kom for alvor under luppen, da flere studier viste, at en halv liter rødbedejuice om dagen fik sportsudøvere til at bruge mindre ilt, og derved blev deres udholdenhed forbedret – hos nogle helt op til 15%.

Grunden til, at man bruger mindre ilt, hvis man har indtaget rødebedejuice er, at rødbeden indeholder det naturlige nitrat. Nitrat får blodårerne til at udvide sig, således at mere blod kan strømme igennem – af samme grund er rødbede også kendt for at kunne sænke blodtrykket. Derudover vil selve forbruget af ilt i de muskler, der arbejder også mindskes.

Udover at rødbedeshots benyttes af sportsudøvere, så vælger mange også at starte morgenen med et rødbedeshot, for at komme op i gear og komme godt i gang med dagen. Studier har vist, at effekterne ved rødbedeshots både er til stede for motionister og deciderede atleter.

>> Få masser af tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

Hvordan laver jeg rødbedeshots?

Der findes mange varianter af de sunde shots, både dem, der kan købes, og dem du selv kan lave. Vi sværger til denne hjemmelavede variant, der udover rødbede også indeholder den populære superfood ingefær og appelsiner, der er fulde af C-vitaminer.

Mange tænker på rødbedeshots som lidt jordede i smagen, men hvis man sørger for at skrælle dem godt og tilføje noget surt til shottet - i dette tilfælde appelsiner, så undgår man helt den smag.

Ingredienser:

  • 2 rødbeder
  • 3 sure appelsiner
  • 1 stykke ingefær

Sådan gør du:

Skræl rødbeder og ingefær og skær skrald og det hvide kød af appelsinerne. Smid det hele i en juicer.

Og så er det bare at vente på, at rødbeden gør sin indvirkning på din energi og præstation!

Hvad er rødbede godt for? Find ud af det her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: