Mand drikker kaffe og spiser kage
© iStock

Sådan slipper du trangen til de søde sager

Vi kender det alle. Vi har lige spist aftensmad, og nu slår vi aftentimerne ihjel med nyheder, en god bog eller serie... Og så sker det. Uden du nærmest tænker over det, har du fundet nogle gode slik- eller kagerester i skabet, som du er klar til at guffe. Du ved, det er en dårlig vane, men den er bare SÅ svær at bryde. Heldigvis er der råd for det her.

6. april 2019 af Redaktionen

Hvordan slipper jeg af med min trang til slik og kage om aftenen?

SVAR: Vaner er svære at ændre, men omstændighederne, som vanerne udfoldes under, er nemme at ændre. Prøv derfor at ændre omstændighederne ved fx at løbe eller gå en tur på præcis det tidspunkt, hvor du normalt hiver slikket frem. 

Spiser du slik og kage foran TV’et, så stil en stor frugtskål inde i stuen, og hvis du alligevel føler en heftig trang til at spise slik, så gør det stående i køkkenet. Da det ikke er lige så hyggeligt og afslappende at stå i køkkenet og spise, vil du forhåbentlig begynde at forbinde frugtskålen i stuen med hygge og afslapning i stedet. 

Bryd de dårlige vaner

  • Glem viljestyrke: Fokusér i stedet på at ændre omstændighederne for den dårlige vane.

  • Fjern fristelserne: Sørg for, at skabet ikke er fuld af slik, kage og snacks.

  • Find et sundere alternativ: Lav en skål med en håndfuld friske bær, nogle mandler og en lille smule mørk chokolade i stedet for kagen. 

Derfor kan du roligt slukke sukkertrangen med nødder.

Vælger du at bytte slik og kage ud med en løbetur, så bør du kigge med her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: