Hvilken pizza er din favorit?
Inden du vælger din favoritpizza, får du her en opskrift på en lidt sundere pizzabund og tomatsovs. Velbekomme.
Opskrift på fuldkornspizzabund
(til 1 pizzabund på ca. 35 cm i diameter)
Ingredienser:
10 g gær1,75 dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
175 g fuldkornsmel
75 g hvedemel
1 tsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Bland vand med gær, sukker og olivenolie.
- Bland mel i, når gæren er opløst.
- Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
- Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er selvfølgelig en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig her.
- Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.
Opskrift på tomatsovs
Ingredienser:
2 dl hakkede dåsetomater1 tsk. paprika
1 spsk. tørret provencekrydderi
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Sådan gør du:
- Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.

Den lynhurtige pizza
Med tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola
Ingredienser:
1 pizzabund (lav evt. dejen dagen før, eller køb en færdig)1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella
100 g parmaskinke i skiver
½ rød peber
1 tsk. tørret timian eller provencekrydderi
50 g rucola
Sådan gør du:
- Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på pizzabunden.
- Skær parmaskinken i strimler (ca. 1 cm brede).
- Skær peberfrugten i tynde strimler.
- Fordel mozzarella, skinke, rød peber og tørret timian i den nævnte rækkefølge oven på tomatsovsen, og bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
- Fordel rucolaen på den færdige pizza, og servér.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1574 kcalProtein: 87,1 g
Fedt: 49,3 g
Kulhydrat: 210,5 g
Kostfibre: 30 g

Artiklen fortsætter under abonnements-tilbudet
Den grønne pizza
Med kartoffel, broccoli, cream cheese, aubergine og friskrevet parmesan
Ingredienser:
1 pizzabund100 g cream cheese (gerne fedtreduceret)
50 g kartoffel
50 g broccoli
½ aubergine
1 spsk. friskhakket rosmarin
50 g friskrevet parmesan
Sådan gør du:
- Skær auberginen i små tern a ca. 1 x 1 cm, og vend dem rundt med 1 tsk. salt.
- Bred dem ud på en plade eller et stykke bagepapir.
- Lad dem dræne for væske i ca. 10 min.
- Hæld væsken fra.
- Fordel cream cheese i et jævnt lag på pizzabunden.
- Skær kartoffel i meget tynde skiver, og fordel skiverne ovenpå.
- Læg de drænede auberginetern ovenpå, og riv broccolien udover.
- Fordel til sidst parmesan og rosmarin øverst.
- Bag pizzaen midt i en 200 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min.
- Har du en pizzasten, er det at foretrække.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1418 kcalProtein: 65,6 g
Fedt: 35,1 g
Kulhydrat: 225 g
Kostfibre: 31,2 g

Den pizza med tun
Med tomatsovs, tun, oliven, revet mozzarella, friske tomater og råsyltet rødløg
Ingredienser:
1 pizzabund1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella (fedtreduceret)
100 g tun i vand
50 g stenfri sorte oliven
5 cherrytomater
½ rødløg
2 spsk. balsamico
1 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Snit det halve rødløg, og vend det i balsamico og sukker.
- Skær oliven i mindre stykker.
- Dræn tunen godt for væske.
- Fordel tomatsovsen jævnt på pizzabunden.
- Fordel så mozzarella, tun og til sidst oliven oven på tomatsovsen.
- Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min.
- Har du en pizzasten, er det at foretrække.
- Skær cherrytomaterne i både, og pynt pizzaen med dem samt de råsyltede rødløg, og servér.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1510 kcalProtein: 88,2 g
Fedt: 34,5 g
Kulhydrat: 226,9 g
Kostfibre: 32 g

Den kalorielette pizza
Med blomkålsbund, kalkunbryst, avocado, ærter, spinat og revet mozzarella
Ingredienser – bunden (Kan også laves med almindelig bund):
½ stort blomkålshoved1 æg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. havregryn
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Ingredienser – fyld:
1 portion tomatsovs100 g revet mozzarella
100 g tynde kalkunstrimler
30 g babyspinat
1 avocado
50 g ærter
1 spsk. sesamfrø
Sådan gør du:
- Blomkålen køres til en meget fin masse i en foodprocessor.
- Bland herefter blomkålen med de øvrige bund-ingredienser til en klæbrig masse.
- Fordel den i et jævnt lag (ca. 3 mm tykt) på et stykke bagepapir i en bradepande.
- Bag bunden i en 225 grader forvarmet ovn i 15 min.
- Fordel tomatsovs, ost, babyspinat, kalkun og sesamfrø i den nævnte rækkefølge på den forbagte pizzabund, og bag den videre midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
- Skær avocadoen i strimler, og fordel dem og ærterne på pizzaen, når den er ude af ovnen.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1080 kcalProtein: 72,4 g
Fedt: 69,6 g
Kulhydrat: 54,1 g
Kostfibre: 21,3 g

Den fiberrige pizza
Med kyllingestrimler, sojabønner, majs og revet mozzarella
Ingredienser:
1 pizzabund1 portion tomatsovs
100 g revet mozzarella
50 g majs
50 g fintsnittede løg
50 g kogte sojabønner
150 g kyllingefilet
Frisk oregano
Sådan gør du:
- Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på din pizzabund.
- Fordel derefter 4/5 af osten oven på tomatsovsen og derefter majs, løg og sojabønner.
- Skær kyllingefileten i tynde strimler, og fordel den øverst og til sidst det sidste af osten.
- Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min.
- Har du en pizzasten, er det at foretrække.
- Pynt pizzaen med frisk oregano, efter at den er kommet ud af ovnen.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1762 kcalProtein: 99,9 g
Fedt: 46,5 g
Kulhydrat: 253 g
Kostfibre: 35,5 g

Den luksuriøse pizza
Med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte
Ingredienser:
1 pizzabund100 g cherrytomater
50 g soltørrede tomater
100 g bøffelmælksmozzarella
100 g bresaola i skiver
50 g artiskokhjerter
50 g revet parmesan
30 g frisk basilikum
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
Sådan gør du:
- Hak cherrytomaterne og de soltørrede tomater fint, og vend dem rundt med salt og peber.
- Lad det stå i 10 min., og dræn dem derefter for væske i en si.
- Fordel derefter de hakkede tomater jævnt på pizzabunden.
- Skær artiskokhjerter i mindre stykker.
- Skær bøffelmælksmozzarellaen i skiver, og læg dem oven på tomaterne.
- Derefter bresaola og artiskokhjerter.
- Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
- Har du en pizzasten, er det at foretrække.
- Fordel revet parmesan og frisk basilikum på den færdigbagte pizza.
Næringsindhold pr. pizza:
Energi: 1862 kcalProtein: 108,8 g
Fedt: 61,8 g
Kulhydrat: 235,5 g
Kostfibre: 35 g