© iStockphoto

Spis mere frugt og grønt og bliv lykkelig

Der er en sammenhæng mellem indtaget af frugt og grønt og ens tilfredshed med livet generelt, viser forskning. Se, hvor meget du skal spise for at opnå effekten.

11. april 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Alle ved, at frugt og grønt er sundt for kroppen, men nu kobler forskning fra Australien også indtaget af frugt og grønt sammen med en højere grad af lykke og tilfredshed i livet generelt.

Over 12.000 personer blev spurgt til deres frugt og grønt-indtag i 2007 og igen i 2009. Samtidig skulle personerne vurdere deres tilfredshed med livet på en skala fra 1-10.

Og her kunne forskerne se, at jo mere personerne øgede deres frugt og grønt-spisning, desto højere scorede de på tilfredshedsskalaen.

Sammenligneligt med at forlade arbejdsløshed Forskerne beregnede endda, at personer, der i løbet af to år gik fra ikke at spise frugt og grønt til at spise otte stykker om dagen, ville øge deres tilfredshed med livet med 0.24 point på 10 points-skalaen.

Det lyder ikke af meget, men det er faktisk en lige så stor forøgelse, som personerne i gennemsnit oplevede ved at skifte fra at være arbejdsløse til at få et job.

Forskerne beregnede nemlig også, hvordan folks lykke og tilfredshed var knyttet til andre faktorer i livet, som fx arbejdsliv.

Mulig sammenhæng med B-vitamin Da forsøget er baseret på statistisk analyse kombineret med spørgeskemasvar, kan forskerne ikke sige noget om præcis, hvad det er, der gør frugt og grøntspisning gavnligt for vores mentale velbefindende, og i hvilken grad andre faktorer spiller ind.

Tidligere forsøg har dog peget på et muligt link mellem B-vitamin og produktionen af serotonin, som spiller en vigtig rolle for vores humør.

Kilde: American Journal of Public Health

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvornår på døgnet foretrækker du at træne?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: