Kartoffelsalat med kylling radiser og asparges.

Restkartofler fra køleren er faktisk ekstra sunde. Kulhydraterne forklistrer til resistent stivelse, som ernæringsmæssigt minder om kostfibre og er guf for tarmsystemet.

© Thomas Dahl

Sund kartoffelsalat med kylling

Genopliv de tiloversblevne kartofler fra i går med denne lækre hverdagsret. Du får et lynhurtigt, sundt og velsmagende måltid og er samtidig med til at bekæmpe madspild.

10. juli 2019 af Anders Karmark

Kartoffelsalat med kylling, radiser og asparges 

Bekæmp madspild og genbrug gårdagens restkartofler til din aftensmad. Med denne opskrift kan du nemt bikse en sund og velsmagende kartoffelsalat sammen på ingen tid. Bon appétit! 

Ingredienser (til 2. pers.): 

  • 300 g kartoffelrester (gerne lidt faste i strukturen) 
  • 200 g stegt kyllingefilet 
  • 50 g radiser 
  • 100 g asparges 
  • 50 g ærter 
  •  ½ agurk 
  • 1 rødløg 
  • 100 g lollo bionda-/lollo rossa-salat 
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 2 spsk. hvid balsamico 
  • 1 spsk. sukker 
  • Salt og peber

Sådan gør du: 

  1. Skær agurken i tern a ca. ½ x ½ cm, og vend dem rundt med balsamico og sukker. Vend rundt, indtil sukkeret er opløst. 
  2. Skær kartoflerne i stykker a ca. 1 x 1 cm. Skær radiserne i kvarte. Skær enden af aspargesene, og halvér dem. Snit rødløget i fine tern. 
  3. Vend det hele (inkl. ærter og salat) sammen med olivenolien og lagen fra de syltede agurker. 
  4. Skær kyllingefileten i skiver, og anret dem på toppen af salaten.

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 421 kcal
Protein: 27,5 g
Fedt: 16,2 g
Kulhydrat: 44,5 g
Kostfibre: 6,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: