Disse superfoods bliver næste års hit

Fødevarer, der kan hjælpe os med at blive sunde og raske, er et af tidens største trends. Vi har kigget i krystalkuglen og spået om, hvilke superfoods der bliver det næste hit.

5. december 2016 af Jesper U. Larsen

Hvert år byder på nye fødevarer, diæter og alternative kostråd, som pludselig får massiv omtale og en masse passionerede tilhængere.

Skyr, stenalderkost og glutenfri diæt er allerede old news, så hvilke trends kaster vi os over i det nye år?

En analyse fra Google kan måske give et fingerpeg om, hvilke superfoods der bliver populære næste år.

Målt på antallet af internetsøgninger vokser interessen for disse 5 fødevarer nemlig ekstra meget lige nu.

Disse superfoods hitter lige nu:

  • Æblecidereddike: Æblecidereddiken hyldes mange steder for sine sunde og slankende egenskaber. Forsøg har bl.a. vist, at æblecidereddike kan hjælpe til at holde blodsukkeret stabilt og øge mæthedsfornemmelsen.

  • Kefir: Den fermenterede mælk var stor i 80’erne, og nu er den tilbage. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

  • Gurkemeje: Gurkemeje fås i pulverform eller som en hel rod, der mest minder om ingefær. Det gule krydderi indeholder omkring 2 procent af farvepigmentet curcumin, som bl.a. ser ud til at virke beskyttende mod hjerte-kar-sygdomme, ligesom det kan nedsætte og regulere mængden af pro-inflammatoriske stoffer – altså de stoffer, der normalt øger inflammation i kroppen. Dyreforsøg har tilmed vist, at behandling med curcumin kan mindske væksten af cancerceller.

  • Jackfrugt: Den eksotiske frugt bugner af kostfibre, A-, B- og C-vitamin samt mineraler. Den menes bl.a. at kunne booste immunforsvaret, regulere blodtrykket og være god for huden og øjnene.

  • Manukahonning: Newzealandsk honning kendt for dens antibakterielle effekt, der skyldes stoffet metylglyoxal. Honningen kan være et middel mod alt fra forkølelser til rifter og hudinfektioner.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: