Disse superfoods bliver næste års hit

Fødevarer, der kan hjælpe os med at blive sunde og raske, er et af tidens største trends. Vi har kigget i krystalkuglen og spået om, hvilke superfoods der bliver det næste hit.

5. december 2016 af Jesper U. Larsen

Hvert år byder på nye fødevarer, diæter og alternative kostråd, som pludselig får massiv omtale og en masse passionerede tilhængere.

Skyr, stenalderkost og glutenfri diæt er allerede old news, så hvilke trends kaster vi os over i det nye år?

En analyse fra Google kan måske give et fingerpeg om, hvilke superfoods der bliver populære næste år.

Målt på antallet af internetsøgninger vokser interessen for disse 5 fødevarer nemlig ekstra meget lige nu.

Disse superfoods hitter lige nu:

  • Æblecidereddike: Æblecidereddiken hyldes mange steder for sine sunde og slankende egenskaber. Forsøg har bl.a. vist, at æblecidereddike kan hjælpe til at holde blodsukkeret stabilt og øge mæthedsfornemmelsen.

  • Kefir: Den fermenterede mælk var stor i 80’erne, og nu er den tilbage. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

  • Gurkemeje: Gurkemeje fås i pulverform eller som en hel rod, der mest minder om ingefær. Det gule krydderi indeholder omkring 2 procent af farvepigmentet curcumin, som bl.a. ser ud til at virke beskyttende mod hjerte-kar-sygdomme, ligesom det kan nedsætte og regulere mængden af pro-inflammatoriske stoffer – altså de stoffer, der normalt øger inflammation i kroppen. Dyreforsøg har tilmed vist, at behandling med curcumin kan mindske væksten af cancerceller.

  • Jackfrugt: Den eksotiske frugt bugner af kostfibre, A-, B- og C-vitamin samt mineraler. Den menes bl.a. at kunne booste immunforsvaret, regulere blodtrykket og være god for huden og øjnene.

  • Manukahonning: Newzealandsk honning kendt for dens antibakterielle effekt, der skyldes stoffet metylglyoxal. Honningen kan være et middel mod alt fra forkølelser til rifter og hudinfektioner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: