© iStock

Superfood: æg

Æg er i virkeligheden én stor vitaminpille, som du roligt kan spise dagligt – og specielt når du skal restituere efter hård træning.

23. januar 2015 af Martin Kreutzer

Æg er en genial vej til at restituere hurtigt efter et hårdt træningspas. Det skyldes, at de indeholder et hav af proteiner af høj kvalitet og derfor er kilde til en optimal mængde af aminosyrer, som er guf for restitutionen.

Tidligere har æg været en udskældt fætter, som blev sat i bås som kolesteroltallets helt store fjende nummer ét. I dag er vi heldigvis klogere, og international forskning har i de senere år gang på gang frikendt og hædret hele ægget som en absolut sundhedsbombe.

LÆS OGSÅ: Æg er sundt – se hvorfor du skal spise løs!

Selv hvad angår den udskældte gule æggeblomme, er vi blevet klogere. I dag ved vi, at man roligt kan spise æg hver dag, fordi de er så rige på opbyggende stoffer og fylder kroppen med både E- og D-vitamin, jern, selen, protein og sunde fedtsyrer. Vi ved også, at de gode sager primært kommer fra selve æggeblommen.

En anden force er, at æg mætter i lang tid og derfor modvirker, at du føler trang til at kaste dig over søde sager på grund af sult i løbet af dagen.

Vidste du, at æg er virkelig godt for dig, som træner? Det kan du læse meget mere om her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: