Enestående sund. Broccoliens mange tusind små forgreninger gemmer på et hav af antioxidanter, som bl.a. er med til at ruste dit immunforsvar.© Colourbox

Superfood: broccoli

Broccolien er nærmest overdrevent sund – og så er den bedst, når den kombineres med en stor rød bøf.

8. januar 2014 af Martin Kreutzer

Nogle vil måske mene, at broccoli ikke ligefrem er udpræget machomad. Det gode er dog, at broccoliens mange forcer i høj grad fremhæves, når du kombinerer den med rigelige mængder kød. Og på bordet, det skal den, broccolien.

Den indeholder nemlig et uforligneligt indhold af antioxidanter – faktisk så mange, at broccolien regnes for en af de allersundeste madvarer, vi har. Den får derfor også stor opmærksomhed fra fx kræftforskerne, der ser den som et våben, der kan være med til at bremse kræftcellers vækst. Kræftforebyggelse er dog kun én blandt en hel stribe af fornemme egenskaber.

Broccoliens evne til at holde forkølelser stangen og nedsætte muskelømhed efter hård træning er også værd at nævne. Og så er den ikke mindst særdeles kaloriefattig og fiberrig, hvilket giver en god mæthedsfølelse.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: