Masser af selen
Masser af selen

En af laksens mere oversete egenskaber er dens flotte indhold af selen, der er en af naturens kraftigste antioxidanter og blandt andet er med til at holde sygdom stangen.

© iStock

Superfood: laks

Med et imponerende indhold af fx sunde fedtsyrer, protein og D-vitamin står laksen som noget af det sundeste i naturens spisekammer.

Man kan med god ret kalde laksen for fiskenes duksedreng over dem alle. For hvad enten du spiser den i forbindelse med træning eller som et almindeligt måltid med hele familien, så sikrer den gavmildt diverse sunde og styrkende stoffer. Fx er den fede fisk rig på n-3-fedtsyrer – også kaldet omega- 3 – som forskere og sundhedseksperter er helt forelsket i.

Når fedtsyrerne optages i kroppen, fremmes cellernes evne til at rense affaldsstoffer ud og hive næringsstoffer ind. Det giver slet og ret stærkere celler. I træningssammenhæng er fedtsyrerne geniale, fordi de forebygger og behandler inflammation i kroppen og mindsker muskelømhed.

At laks herudover også er en lækker spise, fuld af protein og D-vitamin, som holder muskelstyrken intakt, gør den helt oplagt til middagstallerkenen.

Opskrift på grillet laksebøf med gulerods- og fennikelsalat: Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: