© Colourbox

Superfood: Oksekød

En god bøf eller stor skive oksefilet er ikke kun godt for smagsløgene. Det røde kød reparerer også effektivt på trætte muskler efter hård træning.

30. april 2014 af Martin Kreutzer

Superfood: Oksekød

Der findes næppe noget mere maskulint end en saftig, rød bøf fuld af proteiner. Og den gode nyhed er, at der er al mulig grund til at spise løs af oksekødet i forbindelse med træning.

Bøffens mange næringsstoffer går nemlig direkte ind og lapper sammen på slidte og trætte muskler efter løbeturen eller en hård omgang styrketræning. De sunde stoffer fremmer også blodets ilttransport, hvilket betyder, at der pumpes masser af vitaminer og mineraler ind i kroppen.

Af gode vitaminer kan bl.a. nævnes B-vitaminet, som spiller en central rolle i kroppens omdannelse af kulhydrat, fedt og protein til energi for musklerne.

Oksekødet har også den fordel, at det findes i et hav af udskæringer og kan kombineres med snart sagt alt. Friske grønsager, kartofler eller salater er ideelt tilbehør til at matche kødet.

Opskrift på langtidsstegt oksefilet med grillede peberfrugter og kartofler: Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: