© Colourbox

Superfood: Oksekød

En god bøf eller stor skive oksefilet er ikke kun godt for smagsløgene. Det røde kød reparerer også effektivt på trætte muskler efter hård træning.

30. april 2014 af Martin Kreutzer

Superfood: Oksekød

Der findes næppe noget mere maskulint end en saftig, rød bøf fuld af proteiner. Og den gode nyhed er, at der er al mulig grund til at spise løs af oksekødet i forbindelse med træning.

Bøffens mange næringsstoffer går nemlig direkte ind og lapper sammen på slidte og trætte muskler efter løbeturen eller en hård omgang styrketræning. De sunde stoffer fremmer også blodets ilttransport, hvilket betyder, at der pumpes masser af vitaminer og mineraler ind i kroppen.

Af gode vitaminer kan bl.a. nævnes B-vitaminet, som spiller en central rolle i kroppens omdannelse af kulhydrat, fedt og protein til energi for musklerne.

Oksekødet har også den fordel, at det findes i et hav af udskæringer og kan kombineres med snart sagt alt. Friske grønsager, kartofler eller salater er ideelt tilbehør til at matche kødet.

BOOST DET!
  • Bedste valg: Få en bøf fra kvæg, der har gået på græs. Ud over at motionen gavner fedtmarmoreringen viser analyser også, at selve fedtkvaliteten er sundere. Det skyldes, at kvæget suger sunde omega-3-fedtsyrer ud af græsset. De sunde fedtsyrer placerer sig efterfølgende i og omkring kødet.
  • Bedste tilberedning: Afhænger meget af udskæringen, men grundlæggende er langtidsstegning ved lave temperaturer en fantastisk fremgangsmåde. Fx kan du give en hel steg nogle timer ved 120-150 grader. Den lave varme forhindrer kødet i at blive branket på ydersiden. Samtidig mørnes hele stykket, så hver eneste bid bliver saftig, mør og lækker.
  • Bedste tilbehør: Bøffen er ikke kun en fantastisk proteinkilde, men også en af dagskostens bedste garanter for jern. For at udnytte mineralet optimalt er det dog vigtigt, at måltidet indeholder C-vitaminer. Dem kan du bl.a. få fra et par hundrede gram nye kartofler, men peberfrugter, grønne ærter og de fleste typer kål vil også være et aldeles glimrende match.

Opskrift på langtidsstegt oksefilet med grillede peberfrugter og kartofler: Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: