Rødkål - derfor skal du spise rødkål
Derfor skal du spise rødkålRødkål er sundt! Flot ser den ud, men den røde farve er mere end til pynt, for den afslører et sandt festfyrværkeri af styrkende plantestoffer.© Colourbox

Superfood: rødkål

Din krop jubler, når du fylder den med rødkål. Rødkål er nemlig naturens ubestridte sundhedsperler. Her på siden får du vores bedste opskrifter på lækre retter med rødkål og du kan blive klogere på, hvad rødbede er godt for.

Rødkål

Rødkål byder på masser af sunde og slankende stoffer. Rødkålens knasende sprøde konsistens afslører, at der er masser af kostfibre gemt i de farverige flager.


Derfor skal du spise rødkål

Rødkål er godt for mange ting - nogle af dem kan du læse om her.

Rødkål er godt for tænderne:

Fibrene i rødkål giver tænderne noget at gnave på, og det i sig selv har vist sig at øge mætheden. Nede i mave-tarm-systemet forstærkes effekten af, at fibrene fylder godt op og sikrer, at du får en behagelig tyngde i maven.

Rødkål kan beskytte mod kræft

Også sundhedsmæssigt er rødkålens fibre guf for systemet. Undersøgelser viser, at risikoen for både hjerte-kar-sygdomme og flere kræftformer daler, når den fiberrige rødkål ryger indenbords.

Effekten forstærkes af de mikroskopiske plantestoffer, som er hemmeligheden bag rødkålens flotte kulør. De er nært beslægtede med dem, som lovprises i blåbær og solbær, og formår at stive kroppens immunforsvar af. 

Rødkål kan desuden:

  • Nedsætte din muskelømhed efter træning
  • Styrke din hjernefunktion
  • Give dig et robust helbred

Vores bedste opskrifter med rødkål

Opskrift på rødkålssalat: klik her!

Opskrift på svinemørbrad med ristet rødkålssalat: Klik her!

Opskrift på fermenteret rødkål: Klik her!

Opskrift på kyllingebryst med rødkål: Klik her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: