Rødkål
Rødkål byder på masser af sunde og slankende stoffer. Rødkålens knasende sprøde konsistens afslører, at der er masser af kostfibre gemt i de farverige flager.
Derfor skal du spise rødkål
Rødkål er godt for mange ting - nogle af dem kan du læse om her.
Rødkål er godt for tænderne:
Fibrene i rødkål giver tænderne noget at gnave på, og det i sig selv har vist sig at øge mætheden. Nede i mave-tarm-systemet forstærkes effekten af, at fibrene fylder godt op og sikrer, at du får en behagelig tyngde i maven.
Rødkål kan beskytte mod kræft
Også sundhedsmæssigt er rødkålens fibre guf for systemet. Undersøgelser viser, at risikoen for både hjerte-kar-sygdomme og flere kræftformer daler, når den fiberrige rødkål ryger indenbords.
Effekten forstærkes af de mikroskopiske plantestoffer, som er hemmeligheden bag rødkålens flotte kulør. De er nært beslægtede med dem, som lovprises i blåbær og solbær, og formår at stive kroppens immunforsvar af.
Rødkål kan desuden:
- Nedsætte din muskelømhed efter træning
- Styrke din hjernefunktion
- Give dig et robust helbred