© Istock

Superfood: tun

Efter i årevis at have stået for skud på grund af sit indhold af tungmetaller er tunen nu tilbage i det gode selskab. Og heldigvis da, for det lækre røde kød har rigtig meget at byde på.

5. maj 2019 af Martin Kreutzer

I en årrække har man advaret mod at spise store rovfisk. Frygten for tungmetaller og dioxiner fik sundhedsmyndighederne til at fraråde indtaget af større mængder. Med de nyeste kostanbefalinger er tunen dog blevet frikendt, idet kyndige toksikologer har manet til besindighed. Så længe du ikke baserer hele din ernæring på store rovfisk, er det risikofrit at smide dem på menukortet. Således lettet for den bekymring kan vi glæde os over tunens kvaliteter, som er helt indiskutable.

Tunen er en eminent proteinkilde, kvaliteten er i top, og det betyder, at kroppen kan udnytte hvert eneste gram optimalt. Samtidig er der 50 procent mere protein i tunen end i en tilsvarende oksebøf, hvilket gør den til en fremragende mæthedsfremmer og restitutions-booster. Fedtindholdet er tilmed i bund, og det er med til at holde kalorieindholdet nede. Desuden forsyner tunen dig med vigtige vitaminer og mineraler som fx jern, selen og en stribe B-vitaminer.

Vidste du, at æg er virkelig godt for dig, som træner? Det kan du læse meget mere om her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: