Vegetar-burger
Ingredienser til 4 ‘boller’*:
400 g blomkål100 g squash
250 g gulerod
1 dl mandelmel
1 1/2 spsk. sesamfrø
1 1/2 spsk. chiafrø
1/2 dl hakket persille
3 æg
100 g revet parmesanost
1/2 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
*Du kan selvfølgelig også bruge en alm. fuldkornsbolle i stedet for grønsagsbollerne.
Ingredienser til 4 vegetarbøf:
150 g revet kartoffel100 g finthakket løg
75 g fintrevet squash
75 g fintrevet gulerod
50 g kikærtemel
1 tsk. salt
1 spsk. engelsk sauce
1 knips peber
1 tsk. chilipasta
2 æg
Ingredienser til karrydressing:
2 spsk. mayonnaise2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. karry
1 knips salt
1 tsk. sød chili
Sådan gør du
Grønsagsboller
- Blend blomkål, squash og gulerod fint.
- Hæld blandingen i en skål, og tilsæt mandelmel, æg og alle de øvrige ingredienser.
- Vend det hele godt sammen.
- Form otte halve ‘boller’, og bag dem i en 200 grader varm ovn i 15 min.
Vegetarbøf
- Bland alle ingredienserne godt sammen til en tyk masse.
- Fordel massen i 4 forme (ca. 12 cm i diameter), og bag dem ved 170 grader i 20 min.
- Lad ‘bøfferne’ køle af, og steg dem så sprøde på en forvarmet pande i ca. 30 sek. på hver side.
Karrydressing
- Bland alle ingredienser sammen til en tyk dressing.
- Saml, og anret din burger.
Næringsindhold pr. burger:
Energi: 543 kcalProtein: 31 g
Fedt: 31,7 g
Kulhydrat: 40,1 g
Kostfibre: 11,3 g