© Istock

7 ting, din fingerlængde fortæller om dig

Fra sportslige evner til sexvaner og penislængde.

19. oktober 2016 af Jesper U. Larsen

Din hånd kan – ifølge flere studier – fortælle en hel del om, hvem du er, og hvad du er god til.

Er ringfingeren længere end pegefingeren, er det tegn på, at man blev udsat for meget testosteron i livmoderen, og det har betydning senere i livet:

1. Sport

Jo længere din ringfinger er i forhold til din pegefinger, jo bedre er du sandsynligvis til sport. Det har forsøg med fx tennisspillere, sprintere og amerikanske fodboldspillere bekræftet.

2. Skole

Børn med længere ring- end pegefinger er oftest bedre til matematik end til sprogfag.

3. Indkomst

Forskere fra Cambridge fandt for nogle år siden ud af, at børshandlere med længere ringfingre tjente markant mest.

4. Sexvaner

Er pege- og ringfingrene cirka lige lange, er personen (statistisk set) mere tilbøjelig til at holde sig til én partner, mens en længere ringfinger giver større sandsynlighed for at have flere seksuelle partnere på samme tid.

5. Sygdomsrisiko

Mænd, hvis pegefinger er samme længde eller længere end ringfingeren, har en tredjedel mindre risiko for at udvikle prostatakræft.

6. Stedsans

Overlad trygt vejkortet til en kvinde med en længere ringfinger. Det tyder på en god stedsans, viser en amerikansk undersøgelse.

7. Penislængde

Jo kortere pegefingeren er i forhold til ringfingeren, jo længere penis har fingrenes ejermand. Det viste et koreansk studie fra 2011, hvor 144 mænd fik målt deres penis- og fingerlængde, mens de var under bedøvelse før en operation.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: